Benito Gonzales Trio

Benito Gonzales Trio

VEN

Născut într-o familie de muzicieni populari venezueleni, pianistul de jazz Benito Gonzalez a avut întotdeauna o apreciere adânc înrădăcinată pentru pasiuni și tradiţii. Astăzi, ca o vedetă în ascensiune a uneia dintre cele mai frumoase tradiţii muzicale din America, Gonzalez a ajuns la statutul său actual călcând pe urmele strămoșilor jazz-ului. Fuziunea ritmurilor mondiale și jazz-ul direct face din acest interpret pasionat un favorit al publicului din întreaga lume.
“Gonzales cântă extraordinar la pian, fie că e vorba de o baladă sau de improvizaţie”- Pagina de Jazz
Benito Gonzalez este recunoscut drept un pianist și compozitor emoţional datorită albumului său de debut bine primit de către public, “Punctul de pornire” (Christian McBride, Antonio Sanchez, Rene McLean, Ron Blake), pe lângă faptul că a obţinut Premiul I la Marele Concurs de Pian de Jazz American.
Aclamatul album de maturizare al lui Benito, “Circles” (Ron Blake, Myron Walden, Azar Lawrence, Christian McBride, Jeff “Tain” Watts), dezvăluie o muncă foarte personală, în timp ce el apare ca lider și improvizator complet. Recent, Benito a primit mai multă atenţie pentru munca sa în albumul lui Garrett, nominalizat la Grammy, “Seeds from the Underground”.
“Gonzales demonstrează că se poate descurca aproape cu orice apare în cariera lui muzicală.” – Keyboard Mag
După aproape șapte ani de turneu cu Kenny Garrett, Benito a adăugat în activitatea sa artistică numeroase festivaluri și concerte în cluburi de jazz internaţionale. De asemenea, a împărţit scena cu: Curtis Fuller, Pharaoh Sanders, Bobby Hutcherson, Christian McBride, Ignacio Berroa, Roy Hargrove, Rene McLean, Steve Turre, Delfeayo Marsalis, Hamiet Bluiett, Antonio Sanchez, T.K. Blue, Nicholas Payton, Azar Lawrence și Jackie McLean.
“Gonzales lasă cu gura căscată publicul prin notele înalte pe care le atinge împreună cu formaţia sa de talie mondială.”- Blues and Soul
Talentele sale multiculturale au dus la înregistrări frecvente, de la maeștri de jazz americani precum Kenny Garrett și Azar Lawrence, la muzicieni din Africa de Vest și trupe latine. De asemenea, Benito a ocupat funcţia de regizor muzical pentru albumele mai multor artiști din Venezuela.
În prezent, Benito face turnee în lume în numeroase cluburi de jazz, la festivaluri internaţionale, inclusiv câteva turnee extinse în Europa ca lider al propriului său “Benito Gonzalez Trio“.
“Benito Gonzales. Reţine acest nume. O viitoare stea” – Blues and Soul

Basistul Reggie Washington a fost un participant cheie la revoluţia Modern Jazz din anii ’80 și ’90. A devenit cunoscut în turnee, înregistrări și spectacole cu: Steve Coleman Branford Marsalis, Roy Hargrove, Chico Hamilton, Oliver Lake, Cassandra Wilson, Don Byron, Jean-Paul Bourelly, Lester Bowie și Ronald Shannon Jackson.
În 2005, Reggie a început cu succes turneele cu propriile sale trupe. A fost un mix de muzicieni americani și europeni, precum: Ravi Coltrane, Gene Lake, Stéphane Galland, Jef Lee Johnson, Erwin Vann, Jacques Schwarz-Bart, EJ Strickland, Jozef Dumoulin, Skoota Warner, Matthew Garrison, Marcus Strickland, Jason Lindner, Poogie Bell și Ronny Drayton.
Un muzician versatil, Reggie cântă muzică jazz, funk, R&B, blues, world și experimental, cu o energie naturală și contagioasă. Liniile sale de bas sunt atât sofisticate, cât și explicite. Este sârguincios în activitatea sa și îi place să amestece oameni din diferite culturi ca o modalitate de a spori muzica prin a învăţa de la alţii și împărtășirea ideilor.
Reggie este în acest moment în turneu cu: Archi Shepp, Lisa Simone, Jacques Schwarz-Bart, Wallace Roney, The Headhunters, Alex Tassel, Dana Leong, Herve Samb, Brian Jackson’s New Midnight Band “Tribute to Gil Scott Heron”, Rokia Traore, Randy Brecker, Stanley Jordan și diva gospel Liz McComb.

David Hodek a crescut într-un sat mic lângă Komarno, un oraș pe malul slovac al Dunării. Vorbește fluent în slovacă, maghiară și engleză. Tatăl și bunicul său sunt de asemenea muzicieni, iar mama predă balet.
Relaţia sa cu tobele a început în 2000 când, la vârsta de 3 ani, a devenit pasionat de toboșarul trupei Earth, Wind & Fire, Sonny Emory. În timp ce pentru el era un joc copilăresc, părinţii săi, cu urechile și ochii experi- mentaţi, observau că pentru vârsta de 3 ani, avea un ritm fenomenal. În timp ce interesul lui David pentru tobe creștea, tatăl lui, Szilard, a apelat la un profesor respectat din secţia de jazz a unui conservator din Budapesta, Ungaria: Vilmos Jávori, care a devenit primul profesor al lui David. Mai târziu, la vârsta fragedă de 4 ani, câţiva colegi ai bunicului lui David au format o trupă de blues și l-au invitat pe David să fie toboșar. Primul său debut profesionist a fost cu trupa lui.
În 2008 a fondat formaţia David Hodek Quartet și în 2009 această formaţie și-a marcat locul cu albumul de debut “The First”. La vârsta de 12 ani a primit prestigiosul premiu Talentul Anului 2009 de la Departamentul Austriac pentru Muzică. În noiembrie 2012, David a devenit susținător internaţional pentru Zildjian.
În timpul vizitei în SUA, din 2013, David a concertat în multe cluburi și a lucrat cu artiști cunoscuţi, precum Ron Affif sau Bill Saxton. În anul 2015, David a cântat cu faimoasa trupă Gustav Brom Big Band și a susținut concerte în toată Europa. A fost membru al multor formaţii și a cântat lângă mulţi artiști respectaţi și muzicieni de jazz, precum: George Cables, Essiet Essiet, Radovan Tariška, Ondrej Krajnák, Tomáš Baroš, Juraj Bartoš, Tomáš Gajlik, Oskar Rózsa, Soweto Kinch, Corcoran Holt, Casey Benjamin, Benito Gonzalez, Eric Wyatt, Mark Kelly, Corey Wilkes sau Ron Affif. Talentul său a fost recunoscut de maeștri precum: John Pattituci, Poogie Bell, Jojo Mayer, Chris Dave, Kenwood Dennard etc.
David se lasă inspirat de artiști precum: John Coltrane, Charlie Parker, Miles Davis, Elvin Jones, Tony Williams, Art Blakey, Phily Joe Jones, Jeff „Tain” Watts, Herbie Hancock, Robert Glasper, Kenny Garrett, Ahmir “Questlove” Thompson, Chris Dave, Brian Blade, Stevie Wonder și alţii. Deși David rămâne concentrat pe cântatul la tobe, este foarte activ și în compoziţia și producţia muzicală de diferite genuri pentru diverși artiști.