Camilla George Quartet

Camilla George Quartet

GBR

Camilla George – nominalizată MOBO, este o saxofonistă nigeriană și star al trupei “Jazz Jamaica”, are propriul ei proiect mult lăudat, în care prezintă starurile noii scene de jazz a Regatului Unit al Marii Britanii. Numită “fata de aur a jazz-ului” de către “The Evening Standard”, albumul ei de debut, “Isang” (care înseamnă aventură, voiaj, în Ibibio, limba ei natală) a fost foarte bine primit. Următorul ei album, “The people could fly” (“Oamenii ar putea zbura”), care a fost lansat în toamna lui 2018, s-a dovedit a fi genial, pe el apărând invitatul special Omar, dar și chitaristul Shirley Tetteh. Așa cum a spus Dee Dee Bridgewater: “Lumea este in siguranţă, pentru că o avem pe Camilla”.
Dragostea Camillei de a îmbina muzica africană cu cea a vestului pentru a-și crea propriul ei stil este unul din motivele principale ale faptului că este o personalitate foarte influentă a noii scene de jazz a Londrei, împreună cu Nubya Garcia, Shabaka Hutchings și Zara McFarlane. Muzica ei este o combinaţie hipnotizantă de afrofuturism, hip-hop și jazz. Muzica ei are mesaje politice și este puternic legată de istoria africană, mai ales de sclavagism.
Ultimul ei album urmărește povești împărtășite de bătrâni din generaţie în generaţie și care, deși extrem de triste, sunt totodată și povești pline de speranţă pentru oamenii de culoare și pentru omenire, că vom trăi într-un final în armonie.
Camilla George este o saxofonistă, compozitoare și profesoară ce trăiește în Londra. A început să cânte când avea doar 11 ani, când a câștigat un curs de muzică și, apoi, lecţii de saxofon. Camilla a studiat cu multe nume grele ale jazz-ului, precum: Jean Toussaint, Tony Kofi, Christian Brewer, Julian Siegal și Martin Speake. În 2012 a terminat masterul în Jazz la Colegiul de Muzică Trinity, unde a câștigat și o bursa Archer pentru rezultate impresionante.
Din 2004 până astăzi, Camilla a lucrat atât cu Tomorrows Warriors cât și cu Nu Civilisation Orchestra (incluzând, de asemenea, un tur prin Marea Britanie, în mai multe săli prestigioase, precum Queen Elizabeth Hall), susţinând, de asemenea, multe workshop-uri pentru membrii tineri ai familiei The Warriors.
În 2009 s-a alăturat trupei premiate Jazz Jamaica, din care au făcut parte și Jason Yarde, Soweto Kinch și Nathaniel Facey, iar alături de Jazz Jamaica și Ernest Ranglin a concertat la clubul de jazz Ronnie Scotts, din Londra. În 2013, trupa Jazz Jamaica a fost nominalizată pentru un premiu MOBO pentru performanţă în jazz. Mai recent, în octombrie 2014, Camilla a cântat la Ronnie Scott’s timp de 3 nopţi consecutive cu Jazz Jamaica. Spectacolul a primit recenzii grozave și a fost apreciat de public.
În 2014 s-a alăturat și trupei Courtney Pine’s Venus Warriors, o trupă formată doar din femei, care a debutat la clubul The Hideaway.
Camilla George a lucrat cu multe trupe, cum ar fi Tomorrow’s Warriors, Nu Civilization Orchestra și Jazz Jamaica. Din 2014, are propriul ei cvartet, și iubirea ei pentru muzica africană și cea a vestului este influenţată de ţara ei de origine, Nigeria.

Sarah Tandy este o voce unică a noii generaţii de jazz din Marea Britanie. Venind dintr-un trecut ce cuprinde jazz-ul de epocă, muzica clasică și poezia, muzica ei a pătruns pe diversa și înfloritoarea scenă muzicală live a Londrei, unde jazz-ul este o limbă comună într-un peisaj muzical etern-schimbător. Ea a ajuns rapid una dintre cele mai solicitate pianiste ale generaţiei sale, cu sesiuni multiple la Jazz Jamaica, Nu Civilisation Orchestra, Mr. Jukes, Yazmin lacey, Maisha, Camilla George, Nubya Garcia, Nerija, Binker Golding, Clark Tracey și mai multe. Ea este deasemenea membră a Ronnie Scotts House band, the W3 Collective. Apariţiile sale la festivaluri includ Love Supreme Festival, Berlin Jazz Festival și două spectacole cu trio-ul ei la Ronnie Scotts International Piano Trio Festival. Iniţial, ea a concertat în calitate de solist cu BBC Symphony Orchestra.

Când avea 8 ani, Jihad Darwish a început să înveţe să cânte la vioară deoarece mama lui i-a spus că întodeauna și-a dorit asta, dar niciodată nu a învăţat. Când avea 13 ani a avut un atac de ego și a realizat că dorea să fie un star rock, așa că s-a mutat la bass electric. Trecând prin Hackney Jazz Youth Ensemble și un deceniu de lucru cu oameni ca Sting, Imelda May, Newton Faulker și Moses Boyd, Jihad a ajuns să-și lanseze albumul de debut.
Jihad a parcurs drumul de la Kingsway College la colaborări experimentale în Dartington College of Arts, până la reglajul fin al tehnicii și armoniei într-un master de jazz la Guildhall.
Despre albumul său “Reclamation” el declară: “Să fac acest album a fost un proces de explorare pentru mine. Este despre fericirea pe care o găsești în procesul de creaţie, nu de ce faci cu ea. Găsesc că este o provocare specială deoarece totul era așa de personal pentru mine, era foarte greu să cânt părţi din el pentru că mă simţeam foarte expus, ca și cum lăsam oamenii într-un spaţiu foarte personal. Prefer ca o persoană necunoscută de pe stradă să-mi spună că: “Melodia asta din albumul tău m-a făcut să simt ceva” decât să îi fie pus un sigiliu de aprobare de către un muzician. Vreau să fac conexiuni cu persoane in viaţă.”
“Reclamation” a fost lansat pe 23 februarie 2018 la Two Rivers Records.

Sam Jones este un toboșar din sud-estul Londrei. El s-a format ca membru al Aldeburgh Young Musicians, a studiat jazz cu Gary Crosby OBE prin programul de dezvoltare Tomorrow’s Warriors și a petrecut un an studiind la Trinity Laban Conservatoire. Ca sideman, a fost în turnee cu artiști ca Zara McFarlane, Charlotte Dos Santos, Obongjayar și alţii, în timp ce lucra la proiecte personale ca Cesca și Barrell Jones Music.
Sam face parte din ansamblul Drum Heads din 2011 și colaborează cu The Drum Works ca asistent din 2016.