Nadia Trohin

Nadia Trohin

MDA

Nadia Trohin s-a născut la Chișinău, unde a absolvit Colegiul Naţional de Muzică “Ștefan Neaga”, având ca primă specializare pianul. Și-a completat studiile de Licenţă, masteratul și doctoratul în București, la Universitatea Naţională de Muzică. Aceasta și-a făcut debutul în jazz în anul 2010 când a câștigat premiul pentru “Cea mai bună trupă” cu trupa “Nadia & Friends” la “Târgu Mureș Jazz Festival”.
În 2011 a început colaborarea cu pianistul Mircea Tiberian, alături de care a înregistrat CD-ul numit “La margine de București”. Încă de atunci, activitatea ei artistică a inclus numeroase apariţii pe scenele festivalurilor jazz din ţară și străinătate, colaborări cu muzicieni de jazz români, dar și străini (Chris Dahlgren, John Betsch, Christian Lillinger, Jerzy Malek, Jeszensky Gyorgy şi mulţi alţii).
În trecut a fost solista Trupei “Millenium”, alături de care a înregistrat două albume (“Fata sihastră” și “Creștini, Crăciunul a sosit”), iar între anii 2010 și 2013 a fost membru al grupului vocal “Jazzapella”.
Pe lângă activitatea scenică, ea desfășoară și activităţi didactice, fiind profesor asociat la Universitatea Naţională de Muzică din București, secţiunea jazz, și profesor acompaniator în cadrul Universităţii de Teatru și Artă Cinematografică “I. L. Caragiale” din București.