Gene Jackson Trio

Gene Jackson Trio

SUA

Muzicienii de jazz din toată lumea probabil cunosc talentul și performanțele expresive ale toboșarului Gene Jackson. În timp ce Roy Haynes, Philly Joe Jones, Elvin Jones, Billy Higgins și Tony Williams l-au influențat în cariera sa, Jackson are un stil pe care îl poate adapta la genul de muzică pe care îl interpretează.

Abilitatea sa de a trece de la ritmuri africane la ritmuri latino și altele i-a oferit lui Jackson posibilitatea de a fi recomandat de către mulți muzicieni eminenți de-a lungul carierei sale. Jackson s-a născut pe data de 16 Octombrie 1961 în West Philadelphia. În 1979, Jackson, care a avut ambiția de a deveni toboșar profesionist de cum a pus mâna pe bețe, a mers la Boston pentru a urma cursurile renumitului „Berklee College of Music”. A cunoscut mulți oameni celebri acolo, care l-au recomandat mai departe, ajutându-l să-și lanseze cariera. Astfel, a înregistrat și efectuat turnee cu chitaristul Kevin Eubanks.

Colaborând cu mulți muzicieni, și-a dezvoltat abilitatea de a se adapta la diverse stiluri și genuri de muzică. Această capacitate a sa este reflectată în înregistrările și turneele sale alături de artiști precum: Dianne Reeves, Christian McBride, Hugh Masekela, Cyrus Chestnut, Greg Osby, Terence Blanchard, Andrew Hill, George Coleman, Steve Turre, Chico și Von Freedman, Don Patterson, Elvis Costello, Art Farmer, Mark Ledford, James Williams, Carla Cook, Craig Harris, Dave Kakowski, Conrad Herwig, Gonzalo Rubalcaba, Claudio Roditi, Donald Brown, Joe Lovano, Billy Childs, Joe Locke, Craig Handy, Michele Rosewoman, The Scream Headless Torsos, Anthony Cox, Lonnie Plaxico, Steve Slagle, Big Band-ul NDR, până la post bop-ul alături de The Herbie Hancock Trio/Quartet, pe care Jackson îl consideră cel mai înalt punct al carierei sale (1993-2000).