Richard Condit

Richard Condit

SUA

Rick Condit este directorul studiilor de jazz și profesor asociat la catedra de saxofon din cadrul Louisiana University. Și-a început cariera în jazz în 1973 ca solist la saxofon tenor, cu „Stan Kenton Orchestra”. De atunci a concertat și predat în 47 de state și peste 25 de țări de pe cele 5 continente. Originar din San Francisco, a petrecut mai mult de 10 ani ca freelancer, concertând alături de artiști precum Ella Fitzgerald, Clark Terry, Louis Bellson, Ray Brown, Oliver Nelson, Bob Hope dar și de „San Francisco Symphony Pops Orchestra”.

După ce s-a mutat în Louisiana, în 1981, Rick a petrecut 30 de ani ca director al studiilor de jazz și profesor de saxofon la „McNeese State University” din Lake Charles. Pe lângă faptul că a condus „McNeese Jazz Ensemble” în câteva turnee internaționale și a găzduit artiști invitați, a fost Kennedy Center Jazz Ambassador în Africa și a primit numeroase premii printre care Louisiana Artist Fellowship și premiul Hall of Fame.
Rick continuă să concerteze și să predea. De curând, a colaborat cu artiști precum Wycliffe Gordon, Tom Scott, John Pizzarelli, Bobby Shew, Tom “Bones“ Malone, Ingrid Jensen, Joey DeFrancesco, „The Smithsonian Jazz Masterworks Orchestra”, și ca membru permanent al „Stan Kenton Legacy Orchestra”.

De asemenea, a participat la Festivaluri precum: „Sitka Jazz Festival”, „Capital University Jazz” și „World Music Festival”, „Saint Louis Jazz Festival”, „Loyola Jazz Festival”, „Jazz Camp West”, „Jim Widner Big Band Camps”, „McNeese Banners Series”, „Gărâna Jazz Festival”.

Rick este imaginea companiilor „Conn-Selmer Corporation”, „JodyJazz Products” și „D’Addario Woodwinds”. De asemenea, este consultant pentru revista „McGraw-Hill Higher Education Publications” și este voluntar și coordonator media pentru „Jazz Education Network”.