Benito Gonzales Trio

Benito Gonzales Trio

VEN

Născut într-o familie de muzicieni Venezueleni, pianistul de jazz Benito Gonzales are o admirație profundă pentru tradiții. Se află astăzi printre cei mai buni muzicieni americani în devenire, clădindu-și cariera prin urmarea pașilor înaintașilor săi în jazz. Fuziunea între ritmuri din diverse țări și jazz propriu-zis îl face pe acest pasionat interpret să cucerească publicul din toată lumea.

Benito Gonzales este recunoscut drept un fascinant pianist și compozitor prin albumul său de debut, „Starting Point” (Christian McBride, Antonio Sanchez, Rene McLean, Ron Blake), care a fost foarte bine primit de către public și a câștigat Premiul I la Great American Jazz Piano Competition. Albumul său „Circles” (Ron Blake, Myron Walden, Azar Lawrence, Christian McBride, Jeff “Tain” Watts) revelează un proiect foarte intim, împletind rolul său de lider cu acela de improvizator desăvârșit. De curând, Benito a atras atenția criticii de specialitate asupra sa prin lucrul la albumul lui Kenny Garrett care a fost nominalizat la Premiile Grammy: „Seeds from the Underground”.

După aproape șapte ani de turnee alături de Kenny Garrett, Benito și-a adăugat în agendă multe invitații de a cânta la Festivaluri Internaționale și în cluburi de jazz. A colaborat cu muzicieni printre care: Curtis Fuller, Pharaoh Sanders, Bobby Hutcherson, Christian McBride, Ignacio Berroa, Roy Hargrove, Rene McLean, Steve Turre, Delfeayo Marsalis, Hamiet Bluiett, Antonio Sanchez, T.K. Blue, Nicholas Payton, Azar Lawrence și Jackie Mc Lean. De asemenea, a înregistrat alături de muzicieni americani de jazz precum Kenny Garrett și Azar Lawrence, dar și cu muzicieni din Africa și formații Latine și a fost director muzical pentru mulți artiști din Venezuela.