Jin Wang

AUT

Distins muzician și dirijor, Jin Wang a studiat dirijatul de orchestră la Conservatorul din Beijing și apoi la Academia de Muzică din Viena, având șansa de a se perfecţiona de-a lungul timpului cu reputaţi maeștri ai baghetei printre care se numără Leopold Hager, Vaclav Neumann, Peter Eötvös, Richard Österreicher, Zubin Mehta și Leonard Bernstein.

Jin Wang a repurtat numeroase succese și a obţinut premii în cadrul unor competiţii internaţionale dintre care amintim: Fittelberg – Polonia, Muzica secolului XX – Austria, Budapest Television – Ungaria, Dinu Niculescu – România, Primăvara la Praga – Cehia, Nikolai Malko – Danemarca, Arturo Toscanini – Italia.

A fost invitat la pupitrul unor prestigioase orchestre precum Orchestra Simfonică Radio din Berlin, Royal Philharmonic Orchestra din Londra, Orchestra Toscanini din Italia, Orchestra Naţională din China, Filarmonica din Seul, Orchestra Simfonică din Singapore, Orchestra Simfonică Yomiuri din Tokyo, precum și al altor ansambluri de profil din Praga, Stockholm, Bergen, Copenhaga și Berlin.

A fost de asemenea invitat al Filarmonicii de Stat din Moravia, al Filarmonicii Janáček, a dirijat la Opera Naţională din Finlanda și Opera Comică din Berlin, precum și la Orchestra Naţională Radio din România.

Este director artistic al ansamblului Schubert Sinfonietta, iar în stagiunile 2006 – 2008 a fost director atât al Filarmonicii cât și al Operei din Würzburg.