Carmen Souza Trio

Carmen Souza Trio

POR

Fără îndoială, Carmen Souza a devenit o adevărată forță a muzicii la nivel mondial și una din cele mai căutate vocaliste de jazz la nivel European: „Carmen Souza nu trebuie să decidă dacă muzica ei este jazz sau „muzică a lumii”. Stilul său este unic și convingător iar rădăcinile sale din Cape Verdean sunt la fel de evidente ca dorința sa de a crea un nou limbaj sub eticheta de „jazz mondial”.

Carmen Souza s-a născut în Lisabona (1981). Theo Pasʼcal, producătorul și mentorul său și unul din cei mai buni basiști din Portugalia i-a descoperit talentul și i-a făcut cunoștință cu muzica de jazz și alte sonorități contemporane care i-au influențat dezvoltarea muzicală.

Carmen a dorit să creeze un nou sound în dialectul strămoșilor săi, Creole, care să îmbine ritmurile tradiționale Africane și din Cape Verde precum Batuke, Morna, Cola djon, și altele, cu influențele sale contemporane de jazz, într-o atmosferă intimă și acustică, diferită de mediul tradițional festiv al sunetelor din Cape Verde.

Începând cu anul 2017, Carmen Souza marchează o întoarcere la rădăcinile sale Creole cu un nou album, „Creology”.