Saxophone Wizards & Ploiești Jazz Trio (6-tet)


Se reunesc într-un show de excepție trei saxofoniști redutabili, în concert extraordinar, un duel al saxofoanelor! Show-ul susținut de VICTOR JIMENEZ (Spania), DANIEL TORRES (Spania) și CĂTĂLIN MILEA (România) este o premieră, fiecare din aceștia fiind artiști cu o carieră internațională proprie. Reuniunea celor trei va aduce în scenă spiritul de competiție dar și de echipă, într-un spectacol dinamic de măiestrie și virtuozitate, în care poți vedea și auzi trei jazzmen cu personalitate diferită, cu viziune proprie în arta improvizației.

Victor Jimenez

Victor Jimenez este unul din cei mai reprezentativi muzicieni ai tinerei generații de muzicieni spanioli, un talent care s-a format alături de staruri ca Perico Sambeat, Jesús Santandreu sau Ramón Cardo. Încă de timpuriu, Víctor Jiménez a cunoscut un progres uimitor, urmând studii la Conservatorul Joaquín Rodrigo din Valencia,  seminarii realizate la Sedajazz — primind de-a lungul timpului expertiza unor jazzmen de renume mondial ca Bob Mintzer, Mark Turner sau Jerry Bergonzi.

Versatilitatea și bogăția stilistică îl fac pe Víctor Jiménez un muzician redutabil pe scenele naționale și internaționale de jazz. Acesta este multipremiat la multe competiții de gen, printre care și Concursul Internațional Johnny Răducanu, primind premiul pentru compoziție și premiul special oferit de revista Jazz Compas.

Daniel Torres

Născut în Málaga (Spania) în 1984, Daniel Torres a studiat muzica în Barcelona, Málaga, Groningen, New York, Amsterdam și Toronto, participând la numeroase festivaluri, cântând în Europa și S.U.A. în săli sau cluburi precum Bimhuis (Amsterdam), Four Seasons Center (Toronto), Humber College Auditorium (Toronto) și altele.

În octombrie 2016 a câștigat Marele Trofeu al  Competiției Internaționale Johnny Răducanu, România. Acesta a cântat cu muzicieni ca John Clayton, Bob Sands, Benny Golson, Perico Sambeat, David Berkman, Dado Moroni, Alex Sipiagin, Mark Gross, Don Braden, Virxilio Da Silva, Marcelo Saenz, Enrique Oliver, Gianni Gagliardi și alții.

Cătălin Milea

Multi-instrumentistul Cătălin Milea este un muzician căutat atât pentru versatilitatea sa în diferitele stiluri muzicale abordate cât și pentru capacitatea sa de a se adapta într-o multitudine de grupuri în același timp, ca sidemen (colaborator) cât și ca lider în condiții stilistice care variază de la un grup la altul. Ipostazele în care acesta activează sunt Imagination Orchestra (muzică improvizată), Romanian Jazz Collective (modern jazz Big Band), Big Band Radio (mainstream jazz), European Contemporary Orchestra sau Orchestra Națională Radio (modern classical), a colaborat cu Carlo de Rosa, Eric Revis, Tommy Crane, Nasheet Waits, Anthony Pinciotti, Dick Oatts, Sam Newsome, John Engels, Eugen Gondi, Mircea Tiberian, Cristian Soleanu, Anca Parghel, Johnny Răducanu, Sebastian Burneci, George Dumitriu, Luiza Zan, Garbis Dedeian, Dinu Simon și mulți alții.

Sorin Zlat

Sorin Zlat a studiat vioara și clarinetul la Liceul De Artă George Apostu din Bacău. Este absolvent al Facultății de Muzică George Enescu din Iași, secția clarinet și masterand la Universitatea de Muzică din București – secția jazz, instrument-pian. Printre premiile importante obținute se numără – la Gala premiilor de jazz – 2009 – Premiul pentru Debut, la Gala premiilor de jazz – 2010 – Premiul „Confirmarea Anului”, la Concursul internațional de jazz Târgu Mureș – 2009 – Marele Premiu, la Concursul internațional de jazz Târgu Mureș – 2010 – Premiul pentru cea mai bună trupă, la Concursul de jazz de la Sibiu – 2010 – Marele Premiu, la Concursul de jazz Europafest – 2011 – Marele Premiu, la Gala premiilor de jazz – 2011 – Premiul special al juriului pentru activitatea de peste hotare, la Concursul de jazz din Spania – Getxo – 2011 – Premiul pentru cea mai bună trupă și cel mai bun solist, la Concursul de jazz din Belgia – Hoeillart – 2012 – Premiul special al juriului, Premiul pentru cea mai bună trupă la Concursul Internațional de Jazz Johnny Raducanu – 2013, Marele Premiu și Premiul Publicului la Concursul internațional de Jazz Monaco – 2013, Premiul special al juriului la Concursul Internațional de Jazz de la Lille, Franța – 2013. În 2014 este Finalist la Concursul Internațional de jazz pentru pian solo de la Montreux și câștigător al premiului special oferit de președintele juriului, pianistul Leszeck Mozder, Finalist la Concursul Internațional de jazz pentru pian solo de la Nottingham – Anglia, obține Premiul 2 și Premiul Publicului la Concursul Internațional de Jazz pentru pian solo de la Vilnius – Lituania. În 2015 câștigă Premiul Muzicianul Anului în cadrul Galei de Jazz – 2015, Premiul pentru Jazz în cadrul Galei Premiile Revistei Actualitatea Muzicală pentru anul 2014 -2015, Marele Premiu la concursul internațional Jacksonville Jazz Piano Competition din Florida –  S.U.A.

În prezent este angajat al Filarmonicii ploieștene și liderul trio-ului „Sorin Zlat Trio”. Trupa a luat ființă în toamna anului 2008 avându-i în componență pe Sorin Zlat – pian, Răzvan Cojanu – contrabas, Laurențiu Ștefan – tobe. Pianistul Sorin Zlat a înregistrat de curând albumul Endurance la casa de discuri A&A Records (Producător Andi Enache) ce conține piese solo, în trio și compoziții personale. Este un album dedicat familiei! Fiecare piesă are povestea ei, dar în ansamblu ilustrează multitudinea de trăiri: bucurie, tristețe, renaștere, speranță, durere, răbdare, toate acestea fiind resimțite de artist alături de familia lui de-a lungul anilor.

Repertoriul trupei include standarde de jazz dar și compoziții proprii. Stilul pe care îl abordează trio-ul este de cool jazz, latin, post-bop, clasic. Prin această fuziune de stiluri trupa „Sorin Zlat Trio” a câștigat recunoștința pe scena jazz-ului din România și din străinătate bucurându-se de numeroase concerte la diverse festivaluri de jazz din țară, dar și de peste hotare (Elveția, S.U.A, Spania, Israel, Belgia,Turcia, Franța, Italia, Anglia, Olanda). Au cântat în cluburi celebre precum: Vortex, Pizza Express, Ronnies Scott din Londra, Clubul Nardis din Istanbul, Clubul Jazz Cafe din Montreux, Clubul B-flat din Berlin și la Festivaluri precum: Montreux Jazz Festival, Pera Fest – Turcia, Getxo Jazz Festival – Spania, Jacksonville Jazz Festival – S.U.A, Monaco Jazz Festival etc.

Au cântat pe aceeași scenă alături de nume mari al jazz-ului: Lee Ritenour, Ravi Coltrane, Brandford Marsalis, Joey Calderazzo, Tito Puente, Jeff Ballard. Colaboratori internaționali: Jean-Michel Aublet – toboșar (colaborează frecvent cu chitaristul John McLaughlin), Lionel Vaudano – bass, Michael J. Parlett – saxofon (colaborează cu Jeff Lorber), Tommy Clayden, Andy Davies – trompetă (lider al trupei care găzduiește Ronnie Scottʼs Jazz Club în Londra), Dennis Marks –contrabas, care concertează împreună cu Arturo Sandoval și colaborează cu importanți muzicieni de jazz, și Clyde Connor – tobe, care a colaborat cu Dizzy Gillespie și Oscar Peterson.

Răzvan Cojanu

Răzvan Cojanu este un îndrăgit basist ploieștean, membru al Trio-ului de Jazz al Filarmonicii. Născut la 11 iulie 1984, Răzvan a început să studieze muzica la vârsta de 7 ani la Colegiul de Artă „Carmen Sylva”. În 2003 este acceptat la Universitatea de Muzică din București și în mai puțin de 2 ani devine celebru și este recunoscut ca unul dintre cei mai buni basiști români. Joris Teepe, Olivier Gatto, Decebal Bădilă, Mircea Tiberian – sunt muzicienii remarcabili care l-au influențat și l-au învățat multe secrete ale improvizației.

A colaborat cu artiști ai jazz-ului precum: Cristian Soleanu, Nicolas Simion, Rick Condit, Tom Smith, Alan Jones, Alex Harding. Colaborarea pe care a avut-o cu Petrică Andrei a fost înregistrată pe albumul „Dedicated Waltz”. De asemenea, a participat la diferite festivaluri internaționale precum: Jazz Wien Tunnel, ORF Jazz Festival, Beijing Fest, Golden Jazz Trophy Lille, Express Jazz Club London, Vortex Jazz Club, Nardis Club – Istanbul, Opus Jazz Club – Budapesta, Barents Jazz Festival Tromso – Norvegia, My Unique Jazz Festival – Berlin, Enter Enea Festival Poznan – Polonia.

Laurențiu Ștefan

Laurențiu Ștefan este absolvent al Liceului de muzică Dinu Lipatti – București, secția percuție, promoția 2000 și absolvent al Conservatorului din București (U.N.M.B) – secția percuție clasic și jazz, promoția 2005.

Printre premiile câștigate se numără Premiul cel mare la Festivalul de jazz de la Brașov în anul 2000 și Premiul pentru tineri debutanți cu grupul Jazz Challenge. A colaborat cu importanți artiști de jazz, precum Aura Urziceanu, Anca Parghel, pianiștii Iancsy Körössy, Marius Pop. De asemenea a colaborat cu Big Band-ul Radio condus de Ionel Tudor.